dyrebeskyttere

det gode dyreliv er en folkesag - Derfor beskytter vi dyrene sammen

 

LAD OS INSPIRERE HINANDEN

 

Dyr skal behandles ordentligt og have det godt. Det er vi mange, som er enige i. Interessen for dyr kan se ud på mange måder. Nogle passer på fuglene i haven, nogle spiser ikke kød, nogle forkæler deres hund mens andre holder haven vild i biodiversitetens navn. Der er mange måder at hjælpe dyrene og naturen på, og det er summen af alle handlinger, som tæller. Store som små. 

Det at gå op i dyrevelfærd er en rejse. Der er altid et ekstra skridt at tage. Det skridt skal vi inspirere hinanden til at tage. 

 

MØD FORSKELLIGE DYREBESKYTTERE

NANNA OG CHRISTOPHER

NANNA OG CHRISTOPHER DYRKER GRØNT UDEN GIFT

Nanna og Christopher er med deres gård Lerbjergård med i Andelsgaarde - en andelsbevægelse, som har til formål at gennemføre et grønt generationsskifte i landbruget.
Deres syn på jord er, at det er noget, vi har et samfundsansvar for at dyrke ordentligt. Jorden er levende og vigtig at passe på.

GUNNAR LUFTER NABOENS HUND

Hver uge går Gunnar tværs over vejen og hen til genboen, som er et ungt par. Parret har hunden Kasper, en golden retriever på tre år. Og det er ham, Gunnar krydser vejen for. For to år siden fortalte det unge par, at de ventede tvillinger. Og da Gunnar selv har haft små børn og et fuldtidsjob, vidste han alt om, hvor travlt man kan have. Derfor tager Gunnar jævnligt Kasper med på en god lang tur i nærområdet. Det er en god ordning for alle.

RIKKE OG NICOLAI GØR PLADS TIL DYRENE

Rikke og Nicolai har købt Rikkes bedsteforældres gård, og er i gang med at renovere den til deres drømmested. Gården ligger omgivet af smuk natur, som de værner om og ønsker at dele med andre. De forestiller sig en masse vild natur med høje græsser og et frodigt landskab, hvor dyrene kan trives og finde ly.

NIKOLINE SÆTTER KRYDS VED DYREVELFÆRD

Nicoline underviser unge mennesker i naturen. Hun lærer dem, at alle væsener, som kan opleve verden, skal behandles ordentligt. Det mener hun også, politikerne skal arbejde for. Derfor satte Nicoline sit kryds ved en kandidat, som vil arbejde for dyrene, da hun stemte til EP-Valget den 9. juni 2024.
MARIA LYTTER

MARIA LYTTER TIL GRISENE

Maria Bojsen besluttede for 10 år siden at starte en produktion af grise, hvor alle dyr er ude hele livet. Det gjorde hun for at få os til at tænke på det levende dyr, der bliver til mad på vores tallerkener. I dag myldrer markerne med liv på Birthesminde, som er Maria Bojsens familiegård.

VUGGESTUE LÆRER BØRN AT PASSE PÅ DYR

Institutioner landet over bruger mange kræfter på at introducere børn for både dyre- og planteriget. En af de institutioner er Blåbærhuset i Køge, hvor pædagogerne tager børnene med ud i naturen, så ofte de kan. For pædagogerne er det vigtigt at give børnene en grundlæggende forståelse for naturen og gøre børnene interesserede i dyr og insekter.

MAGNUS RINGEDE 1812

Uanset hvor opmærksom du er, kan uheldet være ude. Og da en hjort pludselig sprang ud foran Magnus’ bil, havde han desværre ikke en chance for at undgå at påkøre den. Men trods chokket fik Magnus ringet til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812 , som hjalp dyret.

METTE OG OLE BESKYTTER DYRENE I HAVEN

I den lille by Bjerre syd for Horsens bor ægteparret Mette og Ole. Sammen går de meget op i at indrette deres have til fordel for planter og dyr. Alt fra uglekasser, vilde planter og kvashegn sikrer, at haven har et rigt dyreliv, og via kameraer ved de altid, hvilke dyr der lægger vejen forbi - også om natten.
ESBEN

ESBEN GÅR I KØDET PÅ GRØNTSAGERNE

Hos Rødder har Esben Grundtvig siden 2010 revolutioneret den danske madscene ved at skabe spiseoplevelser baseret på de bedste lokale, økologiske råvarer i sæson. Esben gør en kæmpe indsats for at udbrede den gode grønne smag.

Et centralt element i Rødders filosofi er at se grøntsager som en fantastisk mulighed for at tilbyde lækre og nærende grønne menuer. Ved at eksperimentere med forskellige tilberedningsmetoder fremhæver Esben grøntsagernes naturlige smage og teksturer.

Få og del inspiration 

følg Dyrenes beskyttelse på sociale medier og deltag i debatten om dyrevelfærd. Sammen inspirerer vi hinanden til at blive endnu bedre.