På Ulvehøjgaard lever grisene med adgang til det fri. Dyrenes Beskyttelse har været på besøg hos Ingeborg og Brian Holm, og nu kan du også få et indblik i det gode dyreliv under mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”.
Hvor kan jeg købe kødet?
Brian og Ingeborg producerer deres grisekød under navnet Friland.
Frilandsprodukter kan du købe i Meny, Netto, Rema1000, SparKøbmand, Nemlig.com og Løvbjerg.
Der er travlt hos Ingeborg og Brian Holm på Ulvehøjgaard. Et landbrug der ligger i en lille by ved navn Lindknud nord for Vejen. Her har de grise, som lever under åben himmel med brede vidder på marken. Sådan har det været siden 1998.
Grisene lever under helt særlige krav, så de kan blive solgt under mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”.
Legesyge og energiske grise
Op på vognen og afsted ud på markerne med Brian. Grisene har enorme arealer at boltre sig på, så det kræver et transportmiddel at komme rundt til dem alle.
På Ulvehøjgaard går grisemor sammen med sine unger, til de er hele otte uger gamle. Det er en uge længere, end hvad den økologiske produktion kræver, og det giver både stærkere, sundere og mere veludviklede grise.
Det ses tydeligt, da vi kommer frem til marken med de unge grise. Her løber en flok rundt og leger vildt med hinanden. Sætter man sig ind til dem, kommer de nysgerrigt snigende. Og sidder man helt stille, begynder de at undersøge dine sko med trynen.
”Det er en fornøjelse at se grisene trives på markerne. At se dem spæne rundt og brænde en masse energi af, rode i jorden og nyde varmen fra solens stråler i et mudderbad er ren velvære, både for dem og for mig,” siger Brian Holm.
Det er altså ikke ligegyldigt, hvilket produkt du lægger i indkøbskurven i supermarkedet. Der er en himmel til forskel for dyrene, og det giver dem mulighed for at udleve deres naturlige adfærd. Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse forbrugerne til altid at vælge produkter mærket med det røde Ø-mærke eller ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”. Det er forbrugernes garanti for, at dyrene har haft adgang til det fri.