Sommerhund

Giv hunden fri til sommerens aktiviteter

Sommeren er fyldt med offentlige begivenheder, såsom markeder, havnefester, festivaler og dyrskuer. Selvom det er fristende at tage sin hund med, anbefaler Dyrenes Beskyttelse at give hunden sommerfri. Den har det ofte bedst derhjemme.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Sommeren er fyldt med hyggelige arrangementer, som ofte foregår udendørs. Det kan være alt fra markeder og dyrskuer, til havnefester og festivaler, og som hundeejer kan det være fristende at tage sin firbenede ven med, og lade den være en del af festlighederne. Nu hvor familien har fri og aktiviteterne foregår udendørs.

Alligevel anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at man lader sin hund blive hjemme fra sommerens aktiviteter. Det vil ofte være sjovere for mennesker end for dyr, og der er ingen grund til at hunden skal bruge mange timer i et stressende miljø.

Store menneskemængder er stressende

De færreste hunde trives i store menneskemængder og hektiske omgivelser. Disse begivenheder kan være overvældende med høje lyde, stærke lugte og tætpakkede områder. Det kan skabe stress og angst hos hunde, der er vant til mere rolige og kontrollerede omgivelser.

- Det er vigtigt at huske, at hunde har mere følsomme sanser end os, og det, der måske virker som spændende eller sjovt for os, kan være skræmmende for dem, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Der er også sikkerhedsmæssige hensyn at tage i betragtning til sommerens arrangementer. I store menneskemængder kan det være svært at holde øje med ens hund hele tiden. Der er risikoen for, at hunden kan blive væk eller forvilde sig ind i farlige situationer. Desuden er der mennesker, der kan være bange for eller allergiske over for hunde.

Hundens behov er svære at opfylde

Endelig er der også de grundlæggende behov for hunde, der kan være svære at opfylde under sådanne begivenheder. Hunde har brug for regelmæssig adgang til vand, muligheden for at besørge og en rolig hvileplads.

- Det kan være svært at sørge for hundens behov, hvis man befinder sig i en travl atmosfære. Hvis hunden ikke får tilstrækkelig omsorg og opmærksomhed, kan den blive stresset eller udvise uønsket adfærd, og det er rigtig ærgerligt, når det kan undgås, siger Jens Jokumsen.

Alt i alt er det bedst for vores hunde at lade dem blive hjemme, når vi deltager i markeder, festivaler, dyrskuer og fester. Selvom det kan være svært at undvære deres selskab, er det vigtigt at prioritere deres velfærd og sikkerhed. Ved at lade dem være i kendte og behagelige omgivelser, sikrer vi, at de forbliver trygge og sunde.