De to reddede killinger ses sammen på dyreinternatet
Killingerne Lukas og Chu Chu blev efterladt i en papkasse på en grusvej. De er nogle af de mange killinger i nød, som hvert år bliver indleveret på Dyrenes Beskyttelses internater. Foto: Stine Skov-Jensen/Dyrenes Beskyttelse

Tre killinger dumpet i papkasse i silende regn – kun to overlevede

Tre små, livløse killinger blev efterladt i papkasse i voldsomt regnvejr. En opmærksom forbipasserende fandt dem og bragte dem ind i varmen, men kun to killinger vågnede op igen.

Skrevet af:
Stine Skov-Jensen

Mens regnen silede ned, blev en lille papkasse sat af ved en grusvej i juli 2024. Grusvejen ledte ind til en gård, men der var ingen hjemme på gården, og derfor skulle der gå lang tid, før nogen opdagede kassen. 

Det var en forbipasserende kvinde, der flere timer senere lagde mærke til den nu gennemblødte kasse. Hun gik hen til den og så, at den gemte på tre små, hjælpeløse killinger. De var kolde og livløse, så hun skyndte sig at tage dem med sig videre og ind i varmen.   

Desværre havde tiden i den kolde papkasse allerede fået konsekvenser for det lille kuld killinger. Det var nemlig kun to af killingerne, der kvikkede op i varmen. Den sidste forblev livløs. 

Kvinden ringede derefter til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, hvorefter en frivillig skyndte sig af sted mod gården. Killingerne fik mælkeerstatning og blev derefter kørt i en varm transportkasse til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus, hvor medarbejdere stod klar til at hjælpe dem.

- Killingerne var heldigvis ret livlige, da de ankom, og det er et godt udgangspunkt, fortæller Camilla Wulff, der er internatmedarbejder hos Dyrenes Beskyttelse Århus. 

- Men når små killinger har haft så hård en start på livet, kan vi aldrig garantere, at de klarer den, Derfor er de første uger i pleje helt afgørende for deres overlevelse, siger hun. 

Hvert år modtager Dyrenes Beskyttelses internater tusindvis af små killinger, der har mistet eller er blevet adskilt fra deres mor. Killinger skal have sutteflaske hver anden eller tredje time døgnet rundt for at kunne overleve.

To stærke brødre 

De to killinger, der fik navnene Lukas og Chu Chu, blev vurderet til at være cirka tre-fire uger gamle og dermed alt for små til at undvære deres mor. De blev derfor sendt til en dygtig og erfaren plejefamilie, hvor de fik den nødvendige flaskepleje og opmærksomhed, de havde brug for. 

- Det var et par seje killinger, der blev ved med at kæmpe for livet trods den hårde start, fortæller Camilla Wulff.  

I dag har Lukas og Chu Chu vokset sig store og stærke. Begge har fundet nye, kærlige familier, hvor de trives og lever det liv, de fortjener.

Hvert år modtager Dyrenes Beskyttelse Århus og Dyrenes Beskyttelses øvrige internater tusindvis af små killinger, der har mistet eller er blevet adskilt fra deres mor. De helt små killinger skal have sutteflaske hver anden eller tredje time døgnet rundt for at kunne overleve.

Det er en kæmpe opgave, som hvert år bliver løftet af fantastiske frivillige, der åbner deres hjem for de små flaskekillinger og sørger for, at de får mad og kærlighed, indtil de er store og stærke og klar til adoption. 

Dyrenes Beskyttelse har siden 2017 hjulpet moderløse killinger gennem projektet Flaskekillinger. Her tager frivillige plejefamilier sig af killinger, der er for små til at klare sig uden deres mor.

Killingerne skal have flaske hver anden eller tredje time og følges tæt, til de er 12 uger gamle og klar til adoption. Plejefamilien er der hele vejen – med kærlighed, tid og støtte i livets første, vigtige uger. Dette er ikke en nem opgave, hvorfor plejefamilierne får undervisning, foder og det nødvendige udstyr stillet til rådighed – og støtte fra dyreinternaterne undervejs.

Læs mere om projektet her.