Sommeren er den travleste periode på Dyrenes Beskyttelses internater, og især i juli, august og september er der pres på.
Juli, august og september er de travleste måneder på Dyrenes Beskyttelses internater, hvor især uønskede katte med killinger fylder meget. I disse måneder bliver der indleveret dobbelt så mange dyr som i årets øvrige måneder – sidste år drejede det sig om i alt 3.160 katte, hunde og smådyr. Eller med andre ord: over 1000 dyr om måneden. Tendensen med dumpede dyr er klart større, når folk skal på sommerferie, fortæller Christina Larsen, der er souschef på Roskilde Internat.
"Det koster penge at komme af med sit kæledyr, og hvis man så ikke kan finde pasning, vælger nogle den nemme løsning at skille sig af med dem. De beder os om at videreformidle deres hunde. Kaniner og katte med killinger sætter man i en papkasse i skoven eller på en legeplads. Eller de bliver dumpet foran vores hoveddør i en transportkasse," siger hun.
På Fyns og Nordjyllands Internater er killingesæsonen også så småt begyndt at gå i gang. Den er startet senere i år end sidste år, men i Nordjylland er de første killinger allerede klar til at komme videre til nye familier, fortæller souschef ved Nordjyllands Internat, Nicoline Kolind.
"Vores første kuld er netop blevet klar til formidling – det var en hunkat fundet i en papkasse med otte killinger. Otte er usædvanligt mange, så vi ved ikke, om de alle var hendes – men de er omtrent samme størrelse. Herudover har vi også et par killingekuld ude i familiepleje," fortæller Nicoline Kolind.
Internater frygter gentagelse
Selvom killingesæsonen er startet senere i år, så får det ikke internaterne til at tro, at der bliver mindre travlt denne sommer. På Fyns Internat er man ikke i tvivl om, at sommeren 2016 kommer til at ligne sommeren 2015, fortæller internatleder ved Fyns Internat, Lene Frahm.
"De kommer i en lind strøm, og vi har lige haft en dag, hvor vi fik 18-20 katte ind fra forskellige sager. Det spiller også ind, at det er blevet nemmere for folk at reagere, fordi det er blevet mere og mere kendt, at man kan ringe til 1812 efter hjælp. Jeg ret overbevist om og bekymret for, at vi når op på samme antal som sidste år," fortæller Lene Frahm.