Tanja og Trine
Her ses morhunden, Tanja, og hvalpen, Trine, på Nordjyllands Internat. Foto: Cathrine Cocks, Dyrenes Beskyttelse.

Nordjyske hunde med angst: Sådan går det i dag

Husker du de tre hunde, som blev hentet af Dyrenes Beskyttelses dyreinternat i Nordjylland, efter deres tidligere ejer blev fundet død i sit hjem? I dag har flere af dem fået nye hjem, og deres liv ser helt anderledes ud.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Flasker, affald og masser af rod var hverdagen for de tre hunde, der gennem de sidste seks uger har boet på Nordjyllands dyreinternat. Hundenes tidligere ejer var død efter lang tids misbrugsproblemer, og der var derfor brug for hjælp til at tage hånd om hundene.

Der var tale om hunde af racen cane corso – i alt en voksen, en unghund på 10 måneder og en hvalp på tre uger. Alle hundene var tydeligvis blevet passet med mad og omsorg, men de havde ikke oplevet meget i deres liv. De var derfor meget nervøse, da der pludselig kom fremmede mennesker ind i deres hjem.

Lille, 10 måneder

Den ti måneder gamle hund, Lille, har i hele perioden boet på dyreinternatet. Det har sikret, at der altid var uddannet personale til at hjælpe med Lilles træning og sikre, at hun fik al den hjælp, hun havde brug for.

- Vi har fokuseret på en positiv kontakt og mange små succesoplevelser. I begyndelsen var det angstprovokerende for hende, bare det, at vi kom ind til hende, og den første uge kunne vi slet ikke få hende ud af boksen. Hun gemte sig, knurrede og viste tænder. Vi sad derfor inde ved hende i timevis, uden at gøre noget, for så til sidst at gå igen, bare så hun vidste, vi ikke altid ville hende noget, siger Cathrine Cocks, internatmedarbejder i Nordjylland.

Efter en uges tid begyndte Lille at bløde op, og da det blev muligt at give hende sele på og tage hende med ud, gik det stærkt. Det hjalp meget, at hun i den tredje uge fik en legekammerat, som gjorde, at hun blev meget modigere.

- Lille er i dag en glad, kærlig og venlig hund med masser at lære endnu. Hun skal lære at være renlig, at begå sig i et hjem, at køre bil, og at møde andre dyr. Alt skal startes forfra med hende, men vi ved, det nok skal lykkes, siger Cathrine Cocks.

Lille er nu flyttet ud til sit nye hjem. Hun skal bo hos Michael, som tidligere har haft en cane corso, som var hans et og alt. De to skal nu i fællesskab nyde naturen omkring Michaels hjem og så skal de træne alle de ting, som Lille endnu ikke har lært. 

Tanja, 4 år

Tanja er mor til hvalpen, Trine, og kom direkte ud i pleje sammen med Trine. Tanja var også meget påvirket af situationen, og hun brugte nogle uger på at falde til ved sin plejemor. Plejemor, Julie, fortæller:

- Tanja var meget nervøs og har brugt meget tid på at falde til hos os. Efter nogle uger legede hun med legetøj og kastede sig rundt på græsplænen, så det var virkelig en rørende oplevelse.

Desværre blev begge hunde ramt af dårlig mave og måtte derfor en tur på Nordjyllands Internat for behandling.

Halvvejs inde i plejeperioden måtte vi have Tanja og hendes hvalp herud til behandling, da de fik dårlig mave. Det var heldigvis ikke alvorligt, men det tog lige nogle dage, før de var ovenpå igen. Tanja har generelt været den mest kærlige og venlige hund. Når hun møder nye mennesker, gør hun, men så snart hun har set folk an, er hun den mildeste hund, siger Cathrine Cocks.

Tanja blev efter plejeperioden røntgenfotograferet, og hun havde mindre anmærkninger på hofterne. Hun havde dog ingen smerter, og derfor blev hun erklæret klar til at finde sit nye hjem.

Trine, 8 uger

Lille Trine var bare 3 uger, da hun flyttede ind på Nordjyllands Internat og videre ud i pleje. Heldigvis har hun været upåvirket af sit tidligere liv, og hun har været præcis lige så fræk og sjov, som en hvalp skal være.

Trines nye ejer hedder Jeanette og bor i Klarup. Hun har de sidste 25 år været hundetræner ved DCH og har tidligere haft cane corsoer. Hun har desuden en rottweiler på 7 år, som bliver Trines nye rollemodel.

- Vi kommer til at savne alle tre hunde, da de virkelig er skønne og er kommet langt ind under huden på os. Men vi er så glade for, at vi kunne gøre en forskel for dem og hjælpe dem videre, siger Cathrine Cocks.