Fikseret so med unger på meget lidt plads

Den grønne trepart

I Danmark er der tradition for indgå aftale mellem arbejdsgivere, lønmodtagere og staten, når forhold og vilkår for et givent område skal vedtages. Samme model er den grønne trepartsaftale udsprunget af, hvor landbrugets erhvervsorganisationer, miljø- og naturorganisationer samt arbejdsmarkedets parter og regeringen er repræsenteret. Derudover er den grønne tænketank Concito med som videnspart.

De repræsenterede organisationer er:

Landbrug og Fødevarer
Danmarks Naturfredningsforening
Fødevareforbundet NNF
Dansk Metal
Dansk Industri
Kommunernes Landsforening

Den grønne treparts ’historiske’ aftale om et landbrug med større hensyn til klima, biodiversitet og miljø nævner ikke landbrugsdyrene med et eneste ord.
Grise i industrilandbruget ligger på gulv i stald

Grøn trepartsaftale fastholder brutalt liv for grise

Over 10 millioner grise døde i utide i de danske stalde i 2023. Nye beregninger fra Dyrenes Beskyttelse slår fast, at den ekstreme avl og dårlige dyrevelfærd i landbruget er gået for vidt. Alligevel fastholder og understøtter trepartsaftalen den eksisterende svineproduktion.
Grise i stald med meget lidt plads

Den grønne trepart nævner dårligt dyrene i landbruget med et ord

Den grønne trepartsaftale skal sætte kursen for et landbrug, men mens dyrene i naturen og havet får en håndsrækning, er de pressede landbrugsdyr dårligt nok nævnt, og en række tiltag kan direkte og indirekte gøre livet surere for dem
Ko ligger i stald i industrilandbruget

Ny rapport tyder på kronisk lav dyrevelfærd, og treparten gør ondt værre

Fødevareministeren roser mælkebønder ovenpå ny dyrevelfærdsrapport. Men der sanktioneres reelt set lige så meget for svigt af kvæg som i tidligere år, og trepartsaftalen vil gøre livet endnu mere surt for landbrugsdyrene.
Død gris ligger i mudder.

Landbrugsdyr og klima taber på bekostning af naturen

Mens fisk, havdyr og store og små dyr i naturen får en håndsrækning, står landbrugsdyrene og klimaet tilbage som de store tabere i gårsdagens aftale fra den grønne trepart.