Et forskningsstudium fastslår, at frikyllinger har et dokumenterbart bedre liv end industrikyllinger. Vi guider dig til at finde frikyllingerne i køledisken.
En industrikylling vokser op i en flok med typisk ca. 50.000, men helt op til 60.000 andre i en stald. Pladsen er trang, og væksten er unaturlig hurtig. Det betyder for mange, at hjertet står af og benene ikke kan bære.
Kyllingen har ikke adgang til det fri. Det eneste lys, den ser, er kunstigt og følger ikke døgnets rytme. Efter cirka 35 dage bliver kyllingen slagtet. Et liv, der aldrig har været levet, er forbi.
Til forskel lever frikyllingen det gode kyllingeliv.
Denne undersøgelse sammenlignede to langsommere voksende kyllingetyper med en hurtigvoksende type og fandt, at de langsommere voksende kyllinger både havde lavere dødelighed og færre skader på deres ben og trædepuder. De bevægede sig også mere og opførte sig mere naturligt.
Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor forbrugerne til altid at vælge kyllingekød, der er mærket med "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" eller det røde Ø-mærke. Dette er din garanti for, at kyllingen har haft et bedre liv.