Hvis du rammer en hjort i trafikken, er det ikke lige meget om den er død eller kun såret i forhold til, hvilken hjælp der skal søges
En påkørsel af en hjort kan ende alvorligt og bilister skal være særligt opmærksomme på vejene i april-maj og oktober-november, da der her er ekstra stor risiko for at påkøre en hjort.
Rammer man en hjort, som bliver såret - også selvom den løber væk - er hjælpen kun et opkald væk. På tlf. 1812 sidder medarbejderne på Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral parate til at sende den bedste hjælp.
Men hvad hvis dyret er dødt. Hvad gør man så?
Det svarer biolog Michael Carlsen på:
”Påkører du et dyr på de danske veje, og er dyret dødt på stedet, kan dyret efterlades, hvor det ligger. Ligger dyret til fare for trafikken, kan det med fordel flyttes ud i rabatten hvor det ikke længere er til fare for trafikken og efterlades der siger biolog Michael Carlsen”, og fortsætter
”Men mange bryder sig måske ikke om at bugsere rundt med en død hjort. Man kan derfor få hjælp ved at ringe til Falck, som i mange tilfælde har en aftale med de enkelte kommuner om afhentning af døde dyr. Kontakt Falcks vagtcentral på 70 10 20 30. Er det ikke Falck der fjerner dyret i den pågældende kommune, henviser Falck dig videre til kommunen” siger Michael Carlsen.
Ved døde dyr på motor- og statsveje, kontaktes Vejdirektoratet på tlf. 80 20 20 60
"Men husk: at lever dyret endnu, skal du altid kontakte Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812", slutter Michael Carlsen.