Der er dyrevenner i hele landet, og Østjylland er ingen undtagelse. Allerede i år har der været over 5000 østjyske sager gennem Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.
Dumpede killinger, fugleunger og hjorte. Alle dyr får hjælp gennem Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, hvor bekymrede borgere ringer ind døgnet rundt, når de ser et dyr i nød. Gennem råd, vejledning og hjælp på stedet bliver mennesker guidet og dyr reddet.
Østjyderne er store dyrevenner, der i stor stil ringer ind til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. I år har der til og med august været 5488 sager i det østjyske, hvor bekymrede borgere og trængte dyr har fået vejledning og hjælp.
”Vi er glade for at hjælpe alle dyr i nød, også de østjyske. Både østjyderne, men også danskerne generelt har i den grad taget 1812 til sig. Det er dejligt, at der er dyrevenner i hele landet, for vores fineste formål er at hjælpe dyr i nød”, siger dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelses Yvonne Johansen.
Størstedelen af sagerne handler om nødstedte fugle, men også killinger og katte, der har brug for hjælp, giver mange opkald. I år har der været 999 sager om østjyske katte, mens fuglene står for knap en tredjedel af alle sagerne.
Stigning i antal sager
Siden Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 blev oprettet i 2011 har der været over en million opkald. Her er østjyderne ikke bange for at gribe mobiltelefonen, og ringe ind for at hjælpe et nødstedt dyr.
Fra 2015-2019 er antallet af sager i området steget med 20%, og østjyderne ringer altså flittigt til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.
De nødstedte dyr, der ikke kan hjælpes på stedet, men har yderligere brug for hjælp, kommer til Dyrenes Beskyttelses vildtplejestationer og internater.