VEJEN TIL VÆRDIGHED - Fordi alle dyr fortjener et værdigt liv

De bliver holdt som cirkusdyr, som eksotiske kæledyr i private hjem eller brugt som artister og trækplaster i underholdningsindustrien. Dag ind og dag ud bliver de brugt som underholdning for forventningsfulde publikummer.

DYR ER IKKE UNDERHOLDNING

De bliver holdt som cirkusdyr, eksotiske kæledyr og som artister i underholdningsindustrien. Dag ind og dag ud bliver de brugt som underholdning for forventningsfulde publikummer. Handlen med vilde dyr er en milliardindustri, hvor vilde og ofte truede dyr bliver jaget og indfanget eller avlet under kummerlige forhold.  

Nogle af de vilde eksotiske dyr slider sig gennem et hårdt liv som indslag i cirkus aften efter aften, sæson efter sæson, mens andre lever et liv som eksotiske kæledyr, man stolt kan vise frem. Begge dele er et hårdt og uværdigt liv, der mærker dyrene fysisk og psykisk i årevis. 

DET GÅR DIN STØTTE TIL

Din støtte går til arbejdet med at redde vilde dyr fra et uværdigt liv, hvor de lider for menneskers fornøjelse i f.eks. cirkus eller turistindustrien. 

Sammen kan vi sikre, at dyrene kommer tilbage til livet på fristeder, vi finder, hvor forholdene sikrer, at de kan udleve deres naturlige adfærd. 

REDNINGSPROJEKTER

 

3 LØVER REDDET UD AF UKRAINE

Hunløverne Simba, Ploy og Vee var præget af deres oplevelser, da de blev reddet fra en privat zoologisk have i den krigshærgede Donieck-region i august. Da de tre løver ankom til Poznan Zoo i Polen, var de i meget dårlig stand, ekstremt pressede og traumatiserede.

LÆS MERE OM LØVERNE

CIRKUSTIGEREN KENI

Cirkustigeren Keni levede et hårdt liv i et spansk cirkus. Her sad han indespærret i et lille bur, og blev formentlig brugt som eksotisk blikfang for cirkusgæsterne. Da Keni efter årevis endelig blev reddet ud af cirkus, var han udsultet og meget stresset. Det tog Keni tre år at komme sig fysisk og mentalt. Og nu kan Keni endelig nyde et værdigt liv i sit fristed i Knuthenborg Safaripark. 

LÆS MERE OM KENI

DE 4 CIRKUSELEFANTER

Danmarks fire sidste cirkuselefanter kunne i 2020 endelig få græs under de store fødder, da det mangeårige arbejde for at give dem deres fortjente otium faldt i hak. Djungla, Ramboline, Lara og Jenny har nu adgang til Elefantsletten, hvor der er indrettet græsland, sø og skov ligesom de ville have oplevet det i naturen. 

LÆS MERE OM ELEFANTERNE

 

 

”Vilde dyr hører hjemme i naturen, men man kan ikke sætte ødelagte dyr ud i det fri. I stedet kan man tilbyde dem en rolig tilværelse på et fristed, hvor de kan komme sig fysisk og psykisk. På den måder er vi med til at sikre de nødstedte dyr en vej tilbage til værdighed”

- Anne Sofie Meilvang, biolog i Dyrenes Beskyttelse  

 

 

FORBUD ER VEJEN FREM

I Europa indfører flere og flere lande forbud mod at have vilde dyr i cirkus. Det medfører, at en masse udslidte cirkusdyr, der har levet deres liv i manegen og på landevejen, bliver hjemløse. 

I Danmark fik vi en stor sejr i hus i 2020, da de sidste vilde dyr i de danske cirkusser, elefanterne Djungla, Lara, Ramboline og Jenny, kom til deres endelige hjem i Knuthenborg Safaripark, hvor de nu nyder deres otium. 

Ikke kun cirkusdyr, men også dyr reddet fra illegal handel eller en tilværelse som eksotiske kæledyr har brug for et fristed, der tilgodeser deres specielle behov og muligheder for at udfolde sig naturligt. Det kan man ikke i et bur på en cirkusvogn eller som underholdningsindslag for middagsgæster som eksotisk kæledyr. 
 

 

 

 

 

 

 

Foto: AAP Primadomus, Keni i sit bur

AKUT BRUG FOR HJÆLP

Der er akut brug for hjælp til både cirkusdyr, eksotiske kæledyr og dyr beslaglagt fra den illegale handel. 

Den hjælp kan vi give dem ved at skabe det bedst mulige fristed som deres endelige hjem. Et fristed, der nytænker hvordan man kan holde vilde dyr. Et fristed, der giver de bedst mulige udfoldelsesmuligheder. Det er et fristed, der imødeser det enkelte dyrs behov. Og det er indrettet på en måde, der sætter dyrets velfærd og behov allerøverst på agendaen. Vi er stolte af at være med til at flytte udviklingen i den rigtige retning. 

 

"Alle dyr, uanset, hvor de bor, fortjener et værdigt liv. Vi redder de nødstedte cirkusdyr og sørger via samarbejde for, at de ender det bedst mulige sted. Vores ambitioner i forhold til dyrenes endelige fristed er ekstremt høje, og vi kræver, at dyrene kan udfolde deres naturlige adfærd, at de bliver stimuleret og har flere muligheder for beskæftigelse. Dyrene har ofte en hård fortid, og de fortjener ubetinget at vi giver dem det bedst mulige fristed"

 

 

Anne Sofie Meilvang, biolog i Dyrenes Beskyttelse 
 

GOD DYREVELFÆRD KENDER INGEN GRÆNSER

INTERNATIONALE PROBLEMER KRÆVER INTERNATIONALT SAMARBEJDE

Rundt omkring i Europa oversvømmes redningsstationer for reddede vilde dyr i øjeblikket af tidligere cirkusdyr, eksotiske kæledyr og dyr konfiskeret i den illegale handel med vilde dyr. 

Derfor arbejder Dyrenes Beskyttelse sammen med indtil flere internationale sammenslutninger og organisationer. I forhold til tigeren Keni har vi samarbejdet med den hollandske organisation AAP, der giver primater og andre eksotiske dyr en ny chance. Hos AAP kommer dyrene tilbage på fode både fysisk og psykisk, inden de kan placeres i deres endelige hjem og fristed. 

Det er her, Dyrenes Beskyttelse kommer ind. Vi samarbejder med redningsstationerne om at finde det bedste fristed til det pågældende dyr. Et dyr, der ofte har haft en hård fortid, og som i tilfældet med Keni har været to år om at komme på fode igen. 

Det er derfor en stor hjælp for redningsstationerne at kunne videreformidle dyrene til fx Dyrenes Beskyttelse, når de er kommet på fode igen, er blevet friske og klar til at komme til deres endelige hjem og fristed som fx en safaripark eller en zoologisk have. Dette frigør plads til nye reddede vilde dyr.
 

 

 

 

 

 

 

NYHEDER & ARTIKLER

 

Løverne nyder tigerskoven

Pensioneret elefant får nye kammerater i Danmark

Derfor hjælper Dyrenes Beskyttelse nødstedte cirkusdyr

Sådan redder man en tiger

Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg i samarbejde om at give tidligere cirkustigre et værdigt hjem

Flere tigre i fangenskab i USA end i det fri