I samarbejde med Dyrenes Beskyttelse har REMA 1000 i Danmark sat sig langsigtede og ambitiøse dyrevelfærdsmæssige målsætninger i forhold til de varer som REMA 1000 sælger i sine 360 butikker.

Dyrenes Beskyttelse og REMA 1000 har indgået et strategisk samarbejde med henblik på at løfte udbud, markedsføring og salg af fødevarer produceret med dyrevelfærd på højt niveau, dvs. et niveau hvor dyrene har adgang til det fri, mere plads og mulighed for at udleve deres naturlige adfærd.

Aftalen indebærer blandt andet, at 25 procent af salget af alt fersk kød fra gris og kylling skal stamme fra frilandsproduktioner inden henholdsvis 2023 og 2024.

Samtidig er det ambitionen at den hurtigt voksende kyllingerace, Ross 308, bliver helt udfaset i både fersk, frossen og bearbejdet form. Der vil ske en løbende overgang til langsommere voksende kyllinger, først som ferskvarer, forhåbentligt allerede i 2. halvdel af 2022, og senest i løbet af 2023, og det er ambitionen, at det også sker i frossen og forarbejdet form inden for de kommende år.

Endelig er der også sat ambitiøse målsætninger i mejerikategorien, hvor blandt andet mejeriprodukter fra Gram Slot vil blive certificeret under mærket Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Udover målet om en fordobling af salget af ferske fødevarer fra fritgående grise og kyllinger i henholdsvis 2023 og 2024 ønsker REMA 1000 også at tage ansvar for hele dyret. Det betyder i praksis, at produkter lavet af de mindre kendte udskæringer af dyrene i langt højere grad bliver mulige at købe med Dyrenes Beskyttelses anbefaling på, så det ikke kun er f.eks. flæskesteg og kyllingebryst, der ligger i kølediskene.

”Det er mål, der flytter såvel sortiment som markedsføring af varer med høj dyrevelfærd meget hurtigt, så danske forbrugere får nem adgang til at vælge god dyrevelfærd i de daglige indkøb. En aftale som på mange måder viser vejen frem på det danske detailmarked,” siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.