ny stor dyreværnssag: 19 hunde reddet

9 hvalpe og 10 voksne hunde blev reddet fra en hård skæbne.

POSTKORT FRA BRANDE INTERNAT

 

STORE BADEDAG

Der er en første gang for alting. De 5 hunde som blev indlogeret på Brande Internat, har nu været i bad for allerførste gang. I deres gamle hjem havde hundene hovedsageligt opholdt sig i en stue, hvor de gik rundt i deres egen afføring. Deres pels var derfor meget beskidt og fyldt med lopper 

Flere af hundene fra dyreværnssagen er nu klar til at finde nye, kærlige hjem hos familier, som kan hjælpe hundene tilbage til en normal hverdag og give dem det liv, de fortjener.

​​

 

 

 

 

 

 

EN ULYKKELIG SAG

Uhumske forhold, ofte indelukket i en stue med afføring på gulvet og frygtsomme overfor deres reddere. I alt 19 hunde blev reddet fra et værre hundeliv, da Dyrenes Beskyttelse rykkede ind hos hundenes ejer. Heldigvis var ejeren meget interesseret i at gøre det bedste for sine hunde og overdragede hundene frivilligt til redderne.  

”Hundene var urolige og nogle af dem også frygtsomme og nervøse, da vi hentede dem. Nu venter der et stort arbejde med dyrlægetjek, sundhedsvurdering og et til tider meget stort arbejde med hundenes mentale tilstand. For nogle af hundene kræver det lang tid, hvis de skal blive hunde igen"

- Karina Fisker, Internatleder på Nordjyllands Internat


DEN FØRSTE TID PÅ INTERNAT

14 af hundene blev kørt til Nordjyllands internat, mens de resterende fem kom til Brande internat. 

På internaterne starter alle hunde med at få en loppe- og ormekur. Så får alle hunde en boks med tæpper, kurve, skåle og mad og vand. De hunde, der er trygge ved et sundhedstjek, bliver tjekket af en dyrlæge. Derefter går arbejdet i gang med at vinde hundenes tillid og gøre dem trygge og vante blandt nye omgivelser. 

Hundene bliver gjort klar til formidling i det tempo, som de selv kan være med på. De voksne hunde kræver en stor del mentalt arbejde, før de får det godt igen, men for hvalpene vurderes det, at de er hurtigt klar til at finde nye, kærlige hjem. 

LÆS ARTIKEL

 

HUNDENE HAR BRUG FOR DIG

9 hvalpe og 10 voksne hunde har haft et barskt liv, og det kan mærkes på mange af hundene. Især de voksne hunde er utrygge og bange og har svært ved at knytte sig til nye mennesker. Der venter internatpersonale et stort arbejde i at genvinde deres tillid og gøre dem klar til at verden udenfor igen. 

Takket være din støtte, kan vi nu i fællesskab hjælpe hundene tilbage til en normal hverdag og give dem det liv, de fortjener.