Anette Faarborg med killing
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Killingernes plejemor

Anette Faarborg er frivillig i Dyrenes Beskyttelse. Hun har valgt at være plejemor for de forældreløse killinger, og hun ofrer gerne sin nattesøvn til gengæld for de mange grin, det giver, når killingerne sætter huset på den anden ende.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Hvad går dit frivillige arbejde ud på?

Vi er plejefamilie for små killinger, der af forskellige årsager har mistet deres mor og derfor skal flaskes op. Killingerne er typisk mellem et par dage og op til tre uger gamle, når de kommer her. De mindste af killingerne skal fodres hver tredje time, og det går ud over nattesøvnen de første par uger, indtil de begynder at kunne spise selv. Men min mand og jeg skiftes til nattetjansen, så det går nemt. Ellers går jobbet som med alle andre dyrebørn ud på at holde dem varme, mætte, raske og trygge. Der er altid hjælp at hente på internatet, hvis noget ikke går helt, som det skal, og det er en god tryghed at have.

Hvorfor har du valgt at være frivillig i Dyrenes Beskyttelse?

Jeg begyndte at arbejde hjemmefra og mindre i 2019 og havde pludselig en masse ekstra tid. Jeg faldt over et opslag på Facebook, hvor Fyns Internat søgte plejefamilier. Vi har selv haft katte (og hunde) i mange år, og det lød, som om jeg kunne gøre en forskel for nogle af de små. Jeg tog ud til et informationsmøde og blev godt forberedt på indsatsen. Alligevel var det med en god portion usikkerhed, da vi kørte hjem med 'vores' første kuld. Vi har jo altid haft missemor til at tage det største træk, så kunne vi mon klare det? De er jo så små. Men det gik fint.

Hvad kan du godt lide ved arbejdet?

Jeg nyder at se de bittesmå skravl, som man får ind ad døren, vokse op og blive stærke, glade, nysgerrige killinger, der har mod på hele verden. Jeg nyder at høre deres små poter, hurtige som trommestikker, ræse rundt i hele huset. Og måske især alle de rigtig mange gode grin, som sådan nogle småtrolde giver, mens de med større eller mindre held forsøger at lære at kravle op alle vegne, falde ned alle vegne, skubbe alting ned af enhver vandret flade og fange fluerne i vinduet. De killinger bringer solskin selv på den mest kedelige gråvejrsdag

Glad for at læse artiklen?

... der er mere, hvor den kommer fra. Som medlem af Dyrenes Beskyttelse får du vores magasin leveret lige til postkassen, digitalt eller trykt, du vælger

  • Del artiklen på: