logo

Slut med industrikylling i Meyers Kantiner

Meyers Kantiner har droppet industrikylling og serverer nu udelukkende kyllinger, der er vokset op med adgang til det fri. Det er både et rigtig stort skridt for dyrevelfærden og et første skridt i en ny retning, hvor også kantine- og cateringvirksomheder træffer etiske beslutninger.

Skrevet af:
Lars Madsen

Virksomheden Meyers Kantiner vil fremover kun servere franske frilandskyllinger samt i nogle tilfælde økologiske kyllinger. Dermed siger den populære kantinevirksomhed helt farvel til hurtigvoksende industrikyllinger, der lever et kort liv og aldrig får mulighed for at komme ud.

"Kylling er den kødtype, vi bruger mest, og da vi serverer mere end 25.000 måltider om dagen, køber vi rigtig mange kyllinger hvert år, oplyser Michael Steijn," indkøbschef i Meyers Kantiner.

Michael Steijn forklarer, at beslutningen bunder i flere vigtige hensyn:

"Jeg synes, man har et kæmpe ansvar, når man laver mad – ikke bare for den gode smag, men også for gæsternes sundhed og for klimaet, bæredygtigheden og dyrevelfærden".

Markant løft

Meyers Kantiner har tidligere brugt et sted mellem 120 og 140 tons kyllinger om året. Og selv om virksomheden på grund af de højere priser på frilandskylling forventer at servere lidt mindre kylling fremover, regner Michael Steijn stadig med at ende på 90-100 tons kyllinger i 2017.

Der vil således stadig være tale om et markant løft i efterspørgslen på gode kyllinger. Og ikke mindst – en tilsvarende nedgang i salget af industrikyllinger.

Håber på ny buræg-historie

Dyrenes Beskyttelses direktør, Britta Riis, håber, det kan ende med et totalt fravalg af industrikyllinger, ligesom det er sket med buræg.

"Det er en helt igennem fantastisk beslutning, som forhåbentlig vil inspirere andre kantine- og cateringvirksomheder til at gøre det samme. Skal vi for alvor have forbedret forholdene i den danske kyllingeproduktion, kræver det, at stadig flere virksomheder dropper industrikyllingen og vælger den gode dyrevelfærd," siger hun.

"Vi vil gerne have udfaset industrikyllingen ligesom buræggene også fra dansk detailhandel og kantiner, og beslutningen fra Meyers kantiner er det første skridt".