Både grønkål, æbler, løg og rosmarin er alt sammen noget, der på den ene eller anden måde passer ind i julemaden. Derfor er Thomas Rodes røde grønkål oplagt tilbehør til kødet på julebordet.
Opskriften
Du har brug for:
- 4 zittauerløg, befriet for bunden
- 6 gode økologiske vinteræbler, skåret i både og befriet for kernehus
- 250 gram rød grønkål, ribbet og skyllet
- En kvist rosenmarin
- Usaltet smør fra en producent anbefalet af Dyrenes Beskyttelse
- Saft af en økologisk citron
Fremgangsmåde
Bag løgene møre i ovnen elle
r kog dem møre i letsaltet vand.
Steg æblerne i smørret sammen med rosmarin kvisten til de næsten er møre. Tilsæt grønkålsbladene og vend dem med æblerne til de er næsten er møre.
Pil imens løgene og skær dem i seks dele fra top til rod. vend dem sammen med æbler og kål, og smag omhyggelig til med salt og peber og juster med lidt citronsaft.
Server blandingen til din jule and og ditto gris eller brug dem som basis i æbleflæsk. Hvis du gør det kan du med fordel bruge lidt af fedtet fra flæsket til at stege æbler og kål i.