Antallet af dyr, som Dyrenes Beskyttelses internater hver måned finder nyt hjem til, er steget med 15 pct. på blot to år. Der er tale om en holdningsændring, mener Dyrenes Beskyttelse.
Hvert af Dyrenes Beskyttelses internater har i 2016 i gennemsnit formidlet 63 dyr om måneden. Det er en stigning på 15 pct. på blot to år. Dyrenes Beskyttelse, som med sine 8 internater har landets største netværk til formidling af efterladte dyr, er glade for udviklingen, der viser, at danskerne i højere grad åbner deres hjem for dyr, der har oplevet svigt.
”Vi oplever, at folk, der er på udkig efter et nyt kæledyr, i højere grad end tidligere vil hjælpe dyr, der har haft en hård start på livet, og de ønsker at give et hjem til et dyr, der virkelig har brug for det. Vi er dybt taknemmelige for de mange mennesker, der henvender sig på vores internater for at give et dyr en ny chance og et godt liv,” siger Jens Jokumsen, ansvarlig for internater i Dyrenes Beskyttelse.
Mange fordomme om internatsdyr
I Dyrenes Beskyttelse har man i mange år oplevet, at der var fordomme om dyr fra internat. Den holdning ser nu ud til at være i opbrud, vurderer Jens Jokumsen.
”Førhen troede folk, at et dyr endte på internat fordi de var syge, aggressive eller havde andre adfærdsproblemer. I dag er folk heldigvis ved at indse, at det langtfra er tilfældet,” fortæller han.
”Hovedparten af de dyr, der ender på vores internater, er fordi deres tidligere ejere ikke længere kunne tage sig af dem eller er fundet, hvor ingen ville tage ansvaret for dem. Det betyder ikke, at dyret fejler noget. Med den rigtige behandling og pleje bliver de klar til et nyt liv hos en ny ejer,” siger Jens Jokumsen.
Særligt mange katte i nød
I alt skaffede Dyrenes Beskyttelses 8 internater nye hjem til 6009 dyr i 2016. Heraf var mere end to tredjedele katte, hvilket ikke er unormalt ifølge Jens Jokumsen.
”Vi har et problem med katte i Danmark. Hvor vi har hundeloven, der sikrer status og registrering for hundene, så er det mere et vilde vesten for kattene. Mange neutraliserer ikke deres kat, hvilket fører til kuld af uønskede killinger, som ingen vil tage sig af. De ender ofte hos os. Enten fundet i naturen eller efterladt på vores dørtrin,” siger han.
Hos Dyrenes Beskyttelse sørger man for, at når kattene er klar til nye hjem, er de neutraliseret, øremærkede, vaccineret, og har fået orme- og loppekur. Endelig er de alle sundhedsundersøgt af en dyrlæge. Hunde, kaniner og andre dyr er også sundhedsundersøgt og fået den behandling der skal til for at komme ud i et nyt godt hjem.
Fakta:
Dyrenes Beskyttelse er landets største dyreværnsorganisation med 8 internater i Roskilde, Brande, Fuglebjerg, Spøttrup, Hjallerup i Nordjylland, Ejby på Fyn og på Bornholm og Falster. I 2016 formidlede organisationen nye hjem til 6009 dyr.
Dyrenes Beskyttelse står også bag Dyrenes Vagtcentral 1812, som døgnet rundt modtager opkald fra bekymrede borgere om dyr i nød.
Kunne du tænke dig et dyr fra et af Dyrenes Beskyttelses internater, så gå ind på vores adoptionsoversigt. Ved at få et dyr fra et internat er du med til at hjælpe.
- Hver dag i 2016 fik 16 dyr et nyt hjem fra Dyrenes Beskyttelses internater. I 2013 var tallet 13.
- Dyrenes Beskyttelses tre største internater er Roskilde Internat, Fyns Internat og Brande Internat, som tilsammen formidlede to tredjedele af dyrene fra Dyrenes Beskyttelses internater.
- Katte udgør 71 pct. af de dyr, som Dyrenes Beskyttelse finder nye hjem til. Hunde udgør 12 pct.
- Den største stigning er for mindre kæledyr så som fugle, kaniner, marsvin og andre gnavere.