Sammen med 24 andre labradorer, blev Arki fundet i et sommerhusområde i Nordsjælland under kummerlige forhold. Ejerne er tiltalt for groft uforsvarlig behandling af hundene, og nu - to år og tre måneder efter – skal de for retten. Dyrenes Beskyttelse følger sagen på nært hold.
Udsultede, tørstige, ekstremt skræmte og smurt ind i deres egen afføring. Sådan blev 25 labrador-hunde fundet indespærret i små rum i et lejet sommerhus i Græsted. Den 10. november 2016 blev de reddet af Nordsjællands Politi i samarbejde med frivillige kredsformænd i Dyrenes Beskyttelse og bragt til Roskilde internat.
Hundenes ejere er anklaget for overtrædelse af dyreværnsloven, dokumentfalsk og overtrædelse af hundeloven. Ifølge anklageskriftet blev hundene behandlet groft uforsvarligt, da de ikke fik dækket deres basale behov som at stille sult og tørst eller bevæge sig tilstrækkeligt.
Der var tale om 15 voksne labradorer og 10 hvalpe, hvoraf to af tæverne var diegivende, og særligt slemt så det ud for den ene tæve, Nova, som vejede under det halve af, hvad hun burde:
”Nova var helt udmagret, næsten kun skind og ben. Hun havde givet al sin energi og næring til sine seks hvalpe, men uden at indtage føde selv,” siger Mie Munck, hundeansvarlig på Roskilde Internat.
En af hendes hvalpe var Arki. Han var knap to måneder gammel, da han kom til Roskilde Internat. Takket være Nova, var han og hans søskende i rimelig stand og havde derfor gode muligheder for at få en ny chance i livet.
Manglende tillid til mænd
Roskilde Internat modtog mere end 150 ansøgninger om at adoptere hundene fra labradorsagen. Én af dem var Dennis og hans kone, der allerede havde en ældre labrador i hjemmet. Derfor var det på tide med endnu en hund til at følge Dennis på hans jagtruter. Og til interviewet ude på internatet, var der ingen tvivl:
”Da vi blev inviteret ud og kigge på ham, var vi solgte fra første blik. Og med viden om hele sagen fra vores datter, der er dyrepasser på internatet, var der ingen vej udenom. Arki skulle bare med os hjem,” understreger Dennis Lauritzen.
Men det var ikke uden udfordringer at adoptere en hvalp fra en dyreværnssag. Det tog tid at opbygge et grundlæggende tillidsbånd:
”I starten var Arki meget reserveret overfor mig, men ikke for min kone. Han manglede helt basal tillid til mænd. Heldigvis har vi fået lavet om på det nu,” fortæller Dennis og fortsætter:
”Derudover er han meget fokuseret på mad. Selv om det er to år siden, vi adopterede ham, virker det til, at han har fået en grundlæggende frygt for ikke at få mad nok. Han bliver ikke aggressiv, men er meget intens omkring sin madskål.”
Dennis træner Arki til jagt i fritiden, og selv om Arki har nogle udfordringer med at aflevere byttet, skal han nok lære det med tiden, for han er både kløgtig og lydig, fortæller Dennis, der ikke er nervøs for, at Arki nok skal blive en god jagthund.