Billede af hund med bamse i munden
Indleveringen af Max på Roskilde Internat blev starten på en ny hverdag med stabilitet, tryghed og omsorg. En hverdag, som han, efter to år som kastebold, desperat havde brug for. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Max og hans kamp for en chance til

Tilværelsen har langt fra været en dans på roser for den unge hund, Max, der på sine knap to år har oplevet flere hjem og svigt, end de fleste hunde gør på et helt liv. Heldigvis ser hans fremtid lysere ud i dag.

Skrevet af:
Karla Primdal Kæregaard

Rejsen for Max begyndte med et adoptionsopslag på Facebook. Her ledte en familie efter et nyt hjem til deres få måneder gamle shar pei, da de ikke længere kunne tage vare på ham. Som tiden gik, så den unge hund en del flere hjem, end de fleste. Fra det ene hjem til det andet var Max blevet en svingdørshund, som ingen ønskede at beholde. 

Da en venlig og dyreelskende sjæl blev opmærksom på, hvor galt det stod til med den nu otte måneder gamle Max, tog hun sagen i egen hånd, og besluttede sig for at hente ham. Kort efter fandt hun en plejefamilie til den energiske fyr. 

Lige så hurtigt, som det begyndte at se lysere ud for Max, lige så hurtigt blev dette håb taget fra ham, da plejefamilien også måtte kapitulere. 

Håbet om stabilitet spirer 

Fortvivlet og opgivende hentede kvinden igen Max fra endnu et midlertidigt hjem, der skulle have været hans for evigt.

Denne gang besluttede hun sig for at passe ham selv, indtil en mere varig løsning bød sig. Han blev derfor indleveret til Roskilde Internat, hvor kyndige folk stod klar til at tage godt imod ham.

Det blev starten på en ny hverdag med stabilitet, tryghed og omsorg. En hverdag, som han, efter to år som kastebold, desperat havde brug for. 

En smertefuld lidelse 

Efter Max blev indleveret til Roskilde Internat, blev han tilset af en dyrlæge, der opdagede, at han led af en tilstand kaldet "cherry eye”, som er en smertefuld øjenlidelse, der kræver operation. 

Uden den nødvendige behandling ville Max fortsat lide, og hans chancer for at finde en kærlig familie ville være endnu mindre. Roskilde Internat igangsatte derfor en indsamling for den omfattende øjenoperation, der var blevet estimeret til at koste omkring 13.500 kr. 

Fra svigt til overvældende støtte 

Til dyreinternatets overraskelse og Max’ held blev hele 49.000 kr. samlet ind i de 24 timer, hvor indsamlingen var aktiv. Max undergik herefter sin operation og var hurtigt i bedring. 

Snart var han helt på toppen igen, og drømmen om et permanent og trygt hjem er nu ikke så langt udenfor rækkevidde for den fine fyr, hvis liv indtil for nyligt mest af alt har været præget af svigt og skuffelse. 

På dyreinternatet begynder Max langsomt at forstå, hvad kærlighed og tryghed er og med den rette omsorg, tålmodighed og tid, bliver han forhåbentlig klar til sit sidste skift. 

Den overvældende støtte til indsamlingen har givet Max en ny chance for stabilitet og tryghed. De overskydende penge bruges på at hjælpe andre dyr på dyreinternatet, der, ligesom Max, har haft en uheldig start på livet.