Billede af ilde tilredte killinger
Killingerne er stadig lidt utrygge og skeptiske overfor mennesker, hvilket er forståeligt med tanke på, hvad de har været udsat for. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Seks killinger og deres mor dumpet nær campingplads: Sådan går det dem nu

”UNDSKYLD – hjælp os” var beskeden, der stod skrevet på en efterladt transportkasse fundet i vejkanten nær en campingplads i Ebberup. I kassen lå seks ilde tilredte kattekillinger og deres mor klemt sammen. Heldigvis har hverdagen sidenhen ændret sig markant for de seks killinger.

Skrevet af:
Karla Primdal Kæregaard

Det er nu en måned siden, at seks killinger og deres mor blev fundet og bragt til Fyns Internat, hvor de straks blev tilset og behandlet af dyrlægerne. 

I dag nyder killingerne Pil, Petra, Pelle, Piet, Petter, Paw og Philipa livet hos deres plejefamilie på en afsides bondegård på Sydfyn. Den rolige og trygge tilværelse passer perfekt til de unge katte, som allerede har oplevet alt for meget af livets barske sider.

Killinger fra forskellige kuld 

Ifølge plejemoren, Charlotte, falder killingerne langsomt til: 

- De har det rigtig godt. De trives, vokser, leger og spinder, som katte jo skal. Killingerne kommer fra forskellige kuld og er derfor på forskellige stadier i deres udvikling. Derfor har vi skilt de to yngste fra resten af flokken for at give dem mere ro. Det har været godt for både de ældres og de yngstes udvikling. 

Selvom der er store fremskridt, er der stadig et stykke vej endnu, fortæller Charlotte:

- Killingerne er stadig lidt utrygge og skeptiske overfor mennesker, hvilket er forståeligt med tanke på, hvad de har været udsat for. Normalt er killinger meget tillidsfulde, men det er en anden sag med disse. Det kræver tid at få dem til at føle sig helt trygge.

Positiv udvikling

På de tre uger, Charlotte har haft dem, har de dog udviklet sig positivt.

- Særligt de ældre er meget kælne og legesyge, og jeg er sikker på, at de mindste også snart følger trop, tilføjer hun. 

Killingerne skal være i pleje, indtil de er 12 uger gamle og klar til at blive adopteret. Det er dog ikke sikkert, at alle seks ender på adoptionssiderne, da Charlotte har fået et særligt bånd til flere af dem.

- Vi er tre personer i huset, og vi har hver vores favorit. Især de to yngste, lidt skrøbelige hunner har vundet vores hjerter, men vi skal lige mærke efter. Jeg er dog overbevist om, at der venter kattene nogle vidunderlige familier derude, så jeg frygter ikke dagen, hvor jeg skal tage afsked med dem, afslutter hun.