Billede af meget tynd kat
Katten blev fodret og fik en masse kram og omsorg af familiens tre drenge Anton, Nikolaj og Wilfred, der alle var begejstrede for, at staklen havde opsøgt lige netop deres sommerhushave. Foto: Privat

Udmagret kat reddet af feriegæster

I en sommerhushave i Grenaa strejfede en udmagret kat hvileløst rundt. Sommerhusets beboere var ikke i tvivl om, at katten havde akut brug for hjælp, og de ringede derfor efter Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Skrevet af:
Karla Primdal Kæregaard

Det var en sommerdag som enhver anden, da en familie på fem besøgte børnenes bedsteforældre i et sommerhus i Grenaa. Pludselig dukkede en meget tynd og medtaget kat op i sommerhusets baghave. 

Familien forsøgte forsigtigt at nærme sig katten, der desværre stak af, da den hørte en hund gø i området. Katten viste sig heldigvis igen på adressen allerede dagen efter, hvor den blev opdaget ude foran huset. 

Katten søgte denne gang sommerhusets gæster, der var opmærksomme og reagerede hurtigt. 

- Vi har selv to katte derhjemme, så vi kan godt se, når en kat har det dårligt. Det var tydeligt, at den lille stakkel havde brug for hjælp, og vi kunne ikke bare se til, imens den strejfede sultende rundt, fortæller moren, Sofie, om episoden. 

I gode hænder 

Familien skyndte sig at ringe efter hjælp. Først til en lokal dyrlæge, der henviste dem til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for hjælp. I opkaldet blev de informeret om, at en lokal kredsformand ville komme og hente katten i løbet af dagen, og at de meget gerne måtte passe på den i mellemtiden. Dette var en instruks, som familien tog alvorligt. 

- Jeg gik ned og købte kattemad, imens drengene passede godt på katten og sikrede, at den ikke stak af. Det er første gang, at vi har oplevet noget lignende, så vi skulle lige finde ud af, hvad der var den rigtige måde at håndtere situationen på. Heldigvis var katten tam og meget kontaktsøgende, så det gjorde det lidt nemmere at holde på den, fortsætter Sofie. 

Katten blev fodret og fik en masse kram og omsorg af familiens tre drenge Anton, Nikolaj og Wilfred, der alle var begejstrede for, at staklen havde opsøgt lige netop deres sommerhushave. 

En chance til 

Senere på eftermiddagen blev katten hentet af en lokal kredsformand. Før afskeden fik de tre drenge lov til at navngive katten, og den fik derfor navnet Maya.  

Turen gik derefter til Grenaa Dyrehospital, da katten var så tynd, at der skulle foretages en vurdering af, om hun havde brug for akut behandling. Dette viste sig heldigvis ikke at være tilfældet, og Maya blev derfor kørt til dyreinternatet i Århus. 

På dyreinternatet fik Maya fjernet flåter og fik en orme- og loppekur. Hun blev også sat på en striks madplan, så hendes udsultede krop langsomt kunne vænne sig til at have mad i maven igen.

Maya var desværre ikke mærket eller registreret, så det var ikke muligt at opspore eller finde en ejer. Den tamme og tynde kat kom i stedet i intensiv pleje på dyreinternatet, hvor hun har været den sidste måneds tid. Med den rette indsats og omsorg kom Maya på poterne igen, og der gik ikke længe, før hun blev adopteret af en kærlig ejer, der ser frem til at give Maya et bedre liv end det, hun har haft indtil nu. 

Hvordan en tam og kærlig kat som Maya er blevet så udmagret, kan man kun gisne om. Heldigvis har den modstandsdygtige kat fået en chance til takket være familien i sommerhuset, der ringede efter hjælp.