SVIGTEDE DYR ER SOMMERENS SKYGGESIDE

Sommer efter sommer bliver der sat triste rekorder for svigtede kæledyr. Hunde, katte, killinger og kaniner som enten dumpes brutalt i poser og papkasser eller bliver hjemløse, fordi deres ejer ikke længere magter opgaven. Så mens de fleste af os skruer ned for tempoet i sommerlandet, er det højsæson for travlhed ude på Dyrenes Beskyttelses ni internater. 

Bliv Sommerven og støt, hvor andre har svigtet 

Som dyrenes Sommerven støtter du med et valgfrit beløb hver måned de næste fire måneder. Så er du med til at sikre, at svigt bliver erstattet med dyrlægehjælp, vacciner og omsorg.

 

Freja var overladt til sig selv

Hvalpen Freja var, som hvalpe er flest. Fuld af spilopper, men også søgende efter tryghed. Det fik hun ikke af sin tidligere ejer, som var mentalt udfordret. Ejeren ønskede heldigvis det bedste for sin hvalp og tog imod hjælp.

Hans og Grete i annekset

Måske var de blevet smidt ud? Måske var de gået selv? Kattemor Laila og killingerne Hans og Grete var tamme og havde helt klart været vant til mennesker. Men nu var de flyttet ind i et anneks, og ingen vidste, hvor de kom fra.

Legolas dumpet i busskur

Værsgo’: Tag en kanin. Den har ovenikøbet mad med hjemmefra. En sen nat bliver en mand mødt af et kaninbur med en pose foder oven på i et busskur. Inden i sidder Legolas. Nogen havde forsøgt at sende ansvaret videre.

Sommeren er blevet længere

Ikke alene stiger presset på dyreinternaterne dag for dag, når sommerens højsæson for svigtede dyr sætter ind. Der indleveres flere dyr år for år, og strømmen fortsætter til langt ind i efteråret. Her kan du se, hvor mange hunde, katte, kaniner og andre dyr, der var på dyreinternaterne i 2023.

Graf over dyr indleveret på Dyrenes Beskyttelses internater i 2023
Hvalp, der står op af en medarbejder fra dyreinternatet

MØD DYR SOM DEM, DU HJÆLPER

Der bliver født flest dyreunger i den lyse årstid. Men det er langt fra hele forklaringen på, hvorfor så mange dyr bliver fundet hjælpeløse og forladte netop om sommeren. Kom tættere på dyr som dem, du hjælper som Sommerven. Læs deres historier og hvorfor det nytter at støtte.

 

SMS BLIV TIL 1474

Bliv Sommerven og støt med 100 kr. hver måned, de næste fire måneder