INTROTEKST
Brande Internat får året rundt hjælp af frivillige plejefamilier, som hjælper med at passe og pleje de mange killinger, til de er 12 uger og gamle nok til at få et nyt og kærligt hjem. Der er nogle krav for at kunne være plejefamilie, og derfor er der her samlet en Q&A med svar og spørgsmål om livet som plejefamilie.
SPØRGSMÅL & SVAR
- Du kommer og henter killingerne her på internatet i bil, kommer med dem, når de skal vaccineres og have kure, og når de bliver gamle nok til at komme ud i egne familier (de skal altså være minimum 12 uger og veje 1200g) – og bliver de syge, skal du også kunne komme ind med den/dem der skal have vores hjælp.
- Du skal have erfaring med katte.
- Du skal kunne stille et hjem til rådighed, hvor de kan have deres rolige base på evt. et badeværelse, kontor eller et stille hjørne i stuen.
- Kunne dette her være noget for dig, så ring endelig til os på 97187123 og hør nærmere, og evt. blive skrevet op. Vi er på telefonen mellem 08.00 – 10.00 og 17.30 – 18.30, men gør også vores bedste for at tage den derimellem. Hvis det virker som et godt match, så kommer man til en samtale (én til én), hvor vi gennemgår det hele. Det tager ca. 1 times tid. Vi vil nemlig gerne klæde kommende plejefamilier, på inden de står med killingerne. På den måde kan man læse det hele igennem derhjemme, og så være superklar, når vi så ringer, og har flaskekillinger der har brug for hjælp.
- Du skal kunne give dem flaske ca. hver 3. time døgnet rundt, i nogle uger (alt efter hvor gamle de er), hvorefter man trapper stille og roligt ned, så man kan springe natten over, og de skal selvfølgelig ende ud med at spise tørfoder selv
- Hvis killingerne bliver syge, bliver de tilset af dyrlæge eller sygeplejerske på internatet og behandlet hvis nødvendigt. Som plejefamilie skal man reagere hvis man oplever ændringer i vægt, adfærd, oplever øget træthed, flåd fra øjne, dårlig mave osv. Så kontakter man internatet, og dernæst bliver der foretaget en vurdering om det er akut eller ej. Alle behandlinger søger internatet for, bliver de alvorligt syge bliver de indlagt på internatets klinik til observation og behandling.
- Du får også udleveret et akut nummer, så du kan få fat på os døgnet rundt.
- De skal kunne bo hos dig, indtil de er klar til at komme tilbage til internatet (de skal mindst være 12 uger og veje 1200 gr.)
- Har du kat i forvejen, skal den/de være vaccineret, for at undgå smitte begge veje – vores killinger får nemlig først første vaccine, når de er ca. 7 uger gammel. Det er først en uge efter første vaccine, at din egen kat må være sammen plejekillingerne, og det er altid under eget ansvar. Dit eget husdyr (kat/hund) skal være venlig stemt overfor katte. Samvær med andre dyr og børn skal altid være under opsyn.
- Killingerne må ikke komme udenfor, i den tid de bor hos dig.
- Internater sørger for alt det plejefamilien skal bruge til at opfostre killinger. Det vil sige kattebakke, grus, mad- og vandskåle, legetøj, varmepude, tæpper, vådservietter, sutteflasker, modermælkserstatning mm.
- Nej, ikke som udgangspunkt, MEN..
- Da det er vigtigt, at de kommer ud i pleje med det samme, skal du meget gerne kunne hente dem samme dag, vi ringer til dig.
- Det gør ikke noget at man bor lidt længere væk, man skal bare komme til kontroltjek, vacciner og sundhedstjek på internatet og være ok med at køre turen.
- Man skal kontrolveje killingerne, hvilket man nemmest gør i en skål med en lille klud i bunden, og så på køkkenvægten.
- Man får et skema, som fungerer lidt som en dagbog. Her noterer man bl.a. deres vægt og hvor meget de spiser.
- Man må ikke lægge billeder af kattene op på de sociale medier, men vi har en FACEBOOK gruppe, som du bliver medlem af. Der deler vores plejefamilier alle de gode oplevelser sammen. Så kan vi bruge disse billeder på vores sociale medier.
- At være plejefamilie for katte er helt fantastisk, og at få lov til at følge flaskekillinger til de bliver mindst 12 uger er utrolig givende. Men samtidig skal man også være indstillet på, at det kan være hårdt arbejde, specielt imens de er helt små.
- Desværre er deres helbred enormt skrøbeligt mens de er så små, så det er ikke altid det lykkes at flaskekillingerne op, den del er enormt hård.
- Det må man – det skal dog godkendes af personalet. Alle killinger skal også neutraliseres, vaccineres, øremærkes, og chippes, før de kan adopteres.