æsel

Vanrøgtssag: Dødt æsel på bornholmsk mark

Dyrenes Beskyttelse har meldt en mand til politiet, fordi hans dyr var i så dårlig tilstand, at et æsel lå dødt. Andre var skadede og havde snabelhove. Det er nu op til myndighederne, hvad der skal ske med dyrene.

Skrevet af:
Anna Dalgaard

Da en mand tidligere på ugen blev indlagt på Bornholms Hospital, fortalte han personalet, at han havde flere dyr i hjemmet, som han ikke ønskede at have ansvaret for længere. Da Dyrenes Beskyttelse mødte op på ejendommen, var det ikke noget rart syn:

”De havde hverken foder eller fået almindelig pleje og omsorg i meget lang tid. De var afmagret og flere dyr havde voldsomt forvoksede hove. På folden lå også et dødt æsel, hvor dødsårsagen er os ukendt,” siger Toni Lykke Christiansen, Dyrenes Beskyttelses områdeformand for København og Bornholm.

På folden stod ti muldyr, tre ponyer og to æsler, hvoraf det ene lå dødt. Dyrlægen vurderede, at æslet havde ligget der i 14 dage. Efterfølgende er et muldyr og et æsel blevet aflivet af politiet, og de tre ponyer har ejeren overdraget til anden side. Tilbage på folden står nu ni muldyr, som er meget sky, utrygge og dermed svære at komme i nærheden af. De er tydeligvis ikke vant til menneskekontakt.

hest hov.jpg

Det drejer sig om ejeransvar

Dyrenes Beskyttelse har kendt til dyrenes forhold siden 2014 og har flere gange meldt ejeren til politiet. Hvad der nu skal ske med de sidste ni muldyr, er op til Bornholms Politi.

”Dyrenes grundlæggende behov som læ, foder og pleje har ikke været opfyldt, og nu har sagen udviklet sig i en forkert retning, fordi ejer ikke har taget sit ansvar for dyrene alvorligt,” siger Toni Lykke Christiansen.

Dyrenes Beskyttelse holder jævnligt stedet og dyrene under opsyn. Hvis man er vidne til dyr i nød, har vi alle et ansvar for at reagere, uanset om det er et vildt dyr eller et ejet dyr.

Alle døgnets timer kan man ringe 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral.