De frivillige i Dyrenes Beskyttelse bliver sendt ud på mange forskellige sager, hvor mennesker har ringet 1812, fordi et dyr er i nød. Denne sag satte sig dog fast helt inde under huden på kredsformand, Lene Dige Nielsen, fra område Viborg, hvor en døende kat blev fundet i en våd plastikpose.
Da Lene Dige Nielsen, kredsformand fra område Viborg i Dyrenes Beskyttelse, tirsdag formiddag blev sendt ud på en sag i Skive, var det til et syn, hun aldrig har set før. En kat lå i en indkørsel i en plastikpose, der var helt våd indeni.
”Jeg møder damen, som havde ringet 1812, fordi katten var lagt i hendes indkørsel. Hun var fuldstændig chokeret, og da jeg kom hen til katten, forstod jeg hvorfor. Jeg troede faktisk, at den allerede var død, men så vendte den hovedet og kiggede på mig, og det var sikkert for mig, at den var i rigtig dårlig tilstand. Posen var helt våd indeni, og katten var drivende våd,” fortæller Lene Dige Nielsen, kredsformand i Viborg området.
Lene Dige Nielsen har været kredsformand for område Viborg i snart seks år. Hun har været ude på hundredevis af sager med alt lige fra musvåger, der sidder fast i net, til katte fundet i papkasser. Selv om det altid er hårdt at finde dyr, der er blevet efterladt hjælpeløst af sin ejer, påvirkede sagen i tirsdags hende i en helt særlig grad:
”Det gjorde virkelig ondt at se den stakkels kat i øjnene, og det var hårdt, at jeg kun kunne hjælpe den af med dens lidelser ved at give den fred.”
Lene kørte katten direkte til Møldrup Dyreklinik, hvor dyrlægen konstaterede, at den var isnende kold, dehydreret og havde nogle skrammer på næsen. Derudover var der ingen tegn på skader, og katten var i fin foderstand, hvilket tyder på, at den ikke var en vild kat. Men den var alligevel så medtaget, at den ikke stod til at redde, og derfor gav dyrlægen den fred.
Bekræftende at være frivillig
Tilbage står Lene Dige Nielsen med en frustration over, at der findes mennesker i Danmark, som finder det nødvendigt at behandle et levende væsen på den måde og skille sig af med sit kæledyr med så brutale metoder.
”Der er de sager, som vi klarer i stiv arm, og så kommer de her sager, som virkelig går ind under huden på en, og så bruger jeg mine kollegaer til at græde og skælde ud hos. Man bliver så forfærdelig vred og føler afmagt, når man ikke kan redde et hjælpeløst dyr. Hvorfor kontakter folk os ikke bare?,” spørger Lene Dige Nielsen frustreret.
Det tog Lene Dige Nielsen et par dage at komme sig over sagen, men nu har den bekræftet hende i sit frivillige arbejde:
”Jeg føler, at jeg har gjort en forskel, når jeg kommer hjem fra en sag, som denne her. Jeg er blevet bekræftet i mit arbejde for Dyrenes Beskyttelse, og det giver enormt meget mening for mig at hjælpe dyr i nød”.
Dyrenes Beskyttelse har et landsdækkende netværk af frivillige på omkring 500 mennesker, hvis hjerter banker inderligt for dyrevelfærd. Uden dem kunne foreningen ikke udføre dens vision, nemlig at hjælpe dyr i nød og stoppe overgreb mod dyr.