Sommeren er højsæson for svigtede og ejerløse kæledyr. I 2023 blev der indleveret over 12.000 dyr, og størstedelen af dem kommer mellem juni og oktober. Dyrenes Beskyttelse forudser derfor endnu en travl sommer for organisationens ni dyreinternater.
I midten af maj blev 12 killinger fundet efterladt i en papkasse. I slutningen af april blev en kanin fundet efterladt i et busskur. Alle dyrene blev heldigvis fundet i tide og bragt i sikkerhed på et af Dyrenes Beskyttelses internater.
- Sommer efter sommer vælter det ind med dumpede og uønskede dyr på vores internater. Måderne, folk efterlader deres dyr på er mange, men lige meget hvad, er det forkasteligt og uansvarligt at skille sig af med dyr på disse måder, siger Karina Fisker, Internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.
I 2023 modtog Dyrenes Beskyttelses internater 5.650 dyr alene i juli, august, september og oktober. Mens tallet for katte og killinger stiger støt, er antallet af kaniner steget voldsomt på Dyrenes Beskyttelses internater. Det gør, at pladskapaciteten er meget presset hen over sommeren.
Mange svigtede dyr lægger pres på dyreinternaterne
Når dyr efterlades til sin egen skæbne, har ejeren af den ene eller anden grund ikke haft overskud til at tage sig af dem længere. Men løsningen er aldrig at efterlade dyret til en uvis skæbne, advarer Dyrenes Beskyttelse.
- Det er helt uacceptabelt at efterlade kaniner, katte og andre dyr i papkasser eller på anden vis smide dem ud i naturen. De har ikke en chance for at overleve i totalt fremmede omgivelser. Det har de aldrig lært. De er dybt afhængige af, at mennesker finder dem i tide, hvilket desværre ikke altid er tilfældet, siger Karina Fisker og fortsætter:
- Vores medarbejdere og frivillige kæmper dagligt for at yde den livsvigtige hjælp til sårbare og svigtede dyr, og særligt i sommermånederne kan de have svært ved at følge med.
At kassere dyr, man ikke længere kan tage ansvar for, ved at dumpe dem i naturen, må aldrig være løsningen. En lukket kasse eller taske bliver meget varm, og dyr kan derfor dø af hedeslag, tørst eller ganske enkelt blive taget af naturens rovdyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at bede om hjælp i netværket, hos dyrlægen eller kontakte et dyreinternat, hvis man ikke længere kan have sit kæledyr.
Bliv Sommerven og hjælp dyrene
Bliv Sommerven og vær med til at sikre, at dyrene får den dyrlægehjælp, de vacciner og den omsorg, de har brug for, så de er klar til at komme hjem til et nyt liv i en ny familie. Det er målet med alt, hvad dyreinternaternes dyrlæger, veterinærsygeplejersker, dyrepassere og frivillige gør – uanset travlheden.