Et rådyr i Grenaa kom i alvorlige vanskeligheder, da det sprang i havnen en lørdag formiddag. Heldigvis overværede en lystfisker hændelsen og kontaktede derfor Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at få hjælp.
En lørdag formiddag udviklede sig dramatisk, da et rådyr pludselig befandt sig på havnen i Grenaa. Rådyret havde forvildet sig ned på den store havn og endte med at springe i vandet i forvirringen over, hvor det befandt sig. Heldigvis overværede en skarp lystfisker situationen og ringede straks til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.
Lystfiskeren kunne se, at rådyret var på vej ud i en alvorlig situation, da det svømmede direkte ud mod Kattegat, hvor bølgerne stod højt. Det var kun en lille isoleret mole, som adskilte dyret fra havets bølger. Heldigvis kravlede rådyret i første omgang op på molen i stedet for at forsætte ud til søs.
Hjælp fra flere sider
Dyrenes Beskyttelses kredsformand i Grenaa kørte med det samme afsted for at se, om det var muligt at hjælpe rådyret. Da hun kom frem til havnen, viste det sig, at den opgave var større end først antaget.
- Da jeg ankommer, kan jeg godt se, at rådyret går rundt ude på molen, og jeg kan se, at redningsaktionen vil blive udfordrende. Heldigvis er dyret ikke i vandet, da jeg ankommer, så det kunne være, vi havde en chance for at hjælpe det sikkert i land igen, siger Anette Kjeldsen, Kredsformand i Grenaa.
Det lille rådyr havde fået tiltrukket en del opmærksomhed, og heldigvis var der en del tilskuere på havnen, som var klar til at hjælpe. Det lykkedes Anette at få kontakt til nogle polske sømænd, som med det samme stillede deres båd til rådighed. Godt udstyret sejlede de ud mod rådyret, men på vejen derud gik det op for Anette og sømændene, at rådyret var væk fra molen.
- Da vi er på vej ud med båden, bliver der råbt og peget fra land, at rådyret er i vandet igen. Det er nu direkte på vej ud mod det åbne hav, og vi får derfor travlt med at sejle efter dyret. Det lykkes os at komme helt tæt på, og vi får fat i geviret. På den måde får vi rådyret i sikkerhed i båden. Det var en stor lettelse, for et øjeblik troede jeg, at det var for sent, siger Anette Kjeldsen.
Se en video af rådyret i vandet i Facebook-gruppen Område Århus - Dyrenes Beskyttelse.
Frisk efter 20 minutter
Da redningsteamet kom i land, var det tydeligt, at dyret var totalt udmattet. Det rystede af kulde og kunne hverken stå eller gå. Kredsformand Anette fik derfor pakket det ind i tæpper. En af de polske sømænd lagde tilmed sin jakke over dyret for at give det ekstra varme.
- Efter ca. 20 minutter kan vi mærke, at rådyret er begyndt at komme til sig selv igen, og det får mere og mere energi. Vi kører derfor til den nærmeste skov, hvor vi genudsætter det. Da jeg kom tilbage en halv time senere, var det forsvundet ind i skoven. Det var en stor lettelse, og jeg er bare så glad for, at både lokale og sømænd var klar til at hjælpe. Det var aldrig lykkes uden det gode samarbejde, konstaterer Anette Kjeldsen.