En noget medtaget rød glente kom i pleje hos Dyrenes Beskyttelse og lå næsten stille i tre dage, før den livede op og blev frisk nok til at blive genudsat i naturen.
Den røde glente er en stor og prægtig fugl, men det var ikke den udstråling, som Dyrenes Beskyttelses reddere mødte, da de rykkede ud til en rød glente i slutningen af maj.
Ganske passiv og med et let blødende næb sad den store rovfugl og lignede en, der havde fløjet med stor kraft ind i noget hårdt.
Den røde glente blev derfor fragtet til en af Dyrenes Beskyttelses vildtplejestationer, hvor vildtplejer Michelle Braganza tog sig af den.
- Den var meget passiv, og man kunne tage den op, uden den gjorde modstand. Den sad blot og kiggede på mig med sine store, flotte øjne, siger Michelle Braganza.
I tre dage plejede og fodrede hun glenten, men uden at den rykkede sig ud af fjerene. Oftest lå den på maven, når hun kiggede ind til den, men maden var altid spist, hvilket gav forhåbninger om, at bedre tider var på vej for fuglen.
- På dag fire skete en stor, positiv udvikling. Jeg kiggede ind til den om eftermiddagen, og så havde den rejst sig og virkede pludseligt meget mere frisk, så jeg rykkede den hen i et større voliere, siger Michelle Braganza.
Her livede den røde glente yderligere op og virkede nu helt ovenpå igen. Derfor kunne Michelle heldigvis genudsætte den smukke fugl, så den kunne vende tilbage til livet.
- Den røde glente var udryddet i Danmark i starten af 1900-tallet, fordi den blev skudt, og der blev lagt gift ud.
- I dag er den vendt stærkt tilbage, og der findes over 300 ynglepar i Danmark
- Den røde glente ses ofte langs veje og kan nemt kendes på den kløftede hale, der godt kan ligne et ”v”
- Den spiser gerne ådsler, men er også en dygtig jæger og fanger gerne alt fra frøer og tudser til fugle så store som måger og krager