Thomas Rodes kone, Thilde, er ekspert i fermenterende rødkål. Her deler hun ud af sin opskrift.
Opskriften
Du har brug for:
- 1 stor rødkål ca. 2 kilo
- 3 rødløg
- 3-4 æbler
- 5 g uraffineret havsalt pr 500 g kål
- 2 cm hel kanel
- 6 nelliker
- 2 stk. stjerneanis
Fremgangsmåde
Fjern de yderste blade på rødkålen, skær det i 6 både og fjern stokken. Snit kålen meget fint, gerne ved hjælp af en food processer og lad gerne æbler og rødløg l følge efter og kom det hele i en stor og rummelig skål sammen med saltet, stjerneanis, nelliker og kanel
Bland det hele sammen og ”ælt” indtil kålen begynder at frigive væske.
Kom blandingen sammen med væsken i et skålet glas med et tæt låg. Luk låget og stil glasset i stuetemperatur gerne i f.eks en bradepande, så evt. Væske der løber fra glassene nå de begynder at fermentere ikke flyder ud på bordet.
Lad kålen fermentere i 2-3 uger. Den kan bruges som den er, men den kan også f.eks blandes i salater.