Egernunge

Egernunge faldt i toilettet

Et ægtepar gjorde sig et chokerende fund, da de fandt en egernunge i deres toilet. De hjalp ungen op og ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, som sendte en dyreredder afsted til parret. Planen var, at egernet skulle komme til hægterne igen på Roskilde Vildtplejestation, men den lille unge havde andre planer.

Skrevet af:
Stine Fredberg

Et ægtepar i Hedehusene fik sig noget af et chok, da de hørte et højt pib fra deres badeværelse. De gik straks derud for at se, hvor lyden kom fra, og det viste sig at være fra toilettet. Nede i toilettet sad nemlig en lille egernunge.

Det vides ikke, hvordan ungen er endt i toilettet, men parret fik den hurtigt hjulpet op og ringede efter hjælp på Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Kold og våd

Egernungen var både nedkølet og gennemblødt, så mens parret ventede på, at hjælpen nåede frem, blev den lille unge pakket ind i et håndklæde, så den kunne holde på varmen og blive tør.

- Under normale omstændigheder forlader egern typisk deres mor omkring 10-ugers alderen. Det sker dog, at en unge bliver adskilt fra sin mor tidligere, hvis den for eksempel falder ned fra reden, og mennesker derefter tager kontakt til den. Moren vil nemlig ikke nærme sig ungen, så længe der er mennesker i nærheden, siger Sirius M. H. Mortensen, dyreredder hos Dyrenes Beskyttelse. 

Dyreredderen ankom hos ægteparret i Hedehusene, og planen var at køre egernungen til Roskilde Vildtplejestation, så den kunne komme sig i fred og ro. Det lille egern var dog ikke helt med på den plan, men lagde tværtimod selv andre planer på vej hen til vildtplejestationen.

Genudsatte sig selv

I løbet af køreturen var egernet kommet sig så meget, at så snart dyreredderen åbnede bilen hos Roskilde Vildtplejestation, valgte ungen at stå for sin egen genudsættelse.

- Jeg havde kun lige nået at parkere bilen og åbne døren ind til egernungen. Da jeg så ville gribe ud efter ungen, fik den andre ideer og hoppede straks ud af bilen og løb videre ud mod en nærliggende skov. Den havde altså ingen planer om at komme i pleje på vildtplejestationen, men var tydeligvis kommet til hægterne igen på køreturen og var allerede frisk nok til at vende tilbage til sit hjem i naturen, siger Sirius M. H. Mortensen.

Selvom egernungen var vurderet stor nok til at klare sig selv, holdt vildtplejeren på Roskilde Vildtplejestation øje med den i den efterfølgende tid. Hvis egernet ikke selv var sluppet ud, ville den alligevel hurtigt være blevet genudsat i naturen, fordi den så hurtigt kom til hægterne igen.

FÅ HJÆLPEN FREM TIL VILDE DYR I NØD

Hver dag kommer vilde dyr fra den danske natur i nød. Sidste år rykkede Dyrenes Beskyttelses landsdækkende dyreambulancer og frivillige ud til over 17.000 sager om nødstedte vilde dyr fra den danske natur.

FÅ HJÆLPEN FREM