Det var kærlighed ved første blik, da politimanden Kent så schæferhunden Woody på Nordjyllands Internat. Woody viste sig at være særdeles egnet som politihund, men inden da skulle han igennem en svær eksamen.
Da schæferhunden Woody kom til Nordjyllands Internat i efteråret var han understimuleret og utrænet. Woody var mest af alt et impulskøb begået af en ung mand, der ikke havde sat sig ind i, hvad det vil sige at have en hund. Den unge mand skulle tilbage på arbejde efter lock down og havde ikke mulighed for at beholde Woody.
Personalet på Nordjyllands Internat begyndte straks at arbejde med Woody, som de gør med alle de hunde, der bliver indleveret på internatet. Og internatsleder Karina Fisker lagde især mærke til én ting:
- Vi vurderer og observerer alle de hunde, der kommer ind og Woody havde et meget stærkt kendetegn: uanset, hvor meget uro, der var på internatet med gøen, hunde der larmede og uanset, at der i boksen ved siden af hans stod en hanhund og tissede op ad væggen, så tog han det helt roligt. Han bevarede roen uanset, hvad der skete.
Karina Fisker ringede derfor til Nordjyllands Politi, for hun mente, Woody måske kunne blive en god politihund.
Kærlighed ved første blik
Hos Nordjyllands Politi sad kriminalassistent og hundefører Kent Tezlaff og havde netop måtte aflive sin hundehvalp på grund af sygdom. En hundehvalp, der skulle have været politihund. En hundefører er ikke meget uden en politihund, og Kent Tezlaff kørte derfor til Nordjyllands Internat for at se, om Woody måske havde potentialet til at blive politihund.
- Det første møde med Woody gik rigtig godt, og jeg blev hurtig overbevist om, at det kunne blive ham. Han tog kontakt, han var nysgerrig og samtidig nem at kæle, selvom det var første gang, jeg mødte ham. Han havde uden tvivl god selvtillid, for ellers kan man ikke blive politihund, siger Kent Tezlaff.
Men der var kun en måned til den mentaleksamen, som alle kommende politihunde skal bestå. Kent Tezlaff gik derfor straks i gang med miljøtræning af Woody, der fik øvet at gå på trapper, ned i et helt mørkt rum, køre med tog og alle andre mulige steder, Kent Tezlaff kunne tage ham med.
En svær eksamen
Til mentaleksamen til politihund skal de kommende politihunde gennem flere forskellige prøver: hundene skal blandt andet opleve, at der falder en stor kæde ned ved siden af dem, de skal opleve et skud blive affyret, mens de bider fat, de skal høre, hvordan nogle grene og kviste bliver knækket inde i skoven og de skal gå ned af nogle trapper til en helt mørk kælder.
Kent Tezlaff fortæller, at hunden gerne må reagere og blive forskrækket, men bagefter skal den gå forbi årsagen til forskrækkelsen uden at vise ubehag. Det, og flere andre prøver, gør en god politihund. Og Woody bestod eksamen.
- Woody skal nu med på patrulje og med mig på arbejde hver dag. Her skal han blandt andet arbejde med at finde tyveknægte, lave sporarbejde og finde bortløbne børn og voksne. Går den fremtidige træning godt skal han om 1 ½ år gerne kunnet finde blod og være med ude på drabssteder, siger Kent Tezlaff.
Woody er også Kent Tezlaffs hund, når han ikke er på arbejde i politiet. Politimanden vidste allerede, da han søgte ind hos politiet for 18 år siden, at han ville være hundefører. Kent Tezlaff har altid gerne ville have hund, og arbejdet med politihundene er lige så meget en hobby som det er arbejde. Og efter en arbejdsdag i politiets tjeneste kommer Woody med hjem.
- Woody er helt fantastisk overfor mine to drenge og han er en dejlig hund: han er omgængelig og god til mennesker og børn. Jeg er allerede blevet meget glad for ham, og jeg er så heldig, at jeg kan bruge ham i mit arbejde, fortæller Kent Tezlaff.
I slutningen af december blev adoptionspapirerne for Woody ordnet endeligt på Nordjyllands Internat, og Kent Tezlaff kunne kalde Woody sin helt egen politihund.