I 25 år har Dyrenes Beskyttelse værnet om dyrevelfærden med mærket ’Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse’. Mærket har de seneste år været ude i en rivende udvikling, der har betydet en stigning i antallet af producenter på 36 % siden 2014.
I slutningen af 2014 havde Dyrenes Beskyttelse godkendt og certificeret 311 landmænd under mærket. I 2017 er antallet af opdræt, som har opnået kvalifikation til mærket, steget til 424. Mærket 'Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse' er løbende blevet udviklet, og indeholder nu mange forskellige typer producenter af æg, mælk og kød.
Britta Riis, Direktør for Dyrenes Beskyttelse udtaler: ”Vi er meget opmærksomme på hele tiden at udvikle mærket, Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Mærket har jo været en stor succes, både hos forbrugerne, som i stor stil efterspørger varer fra producenterne, men så sandelig også for dyrene, som alle oplever et mærkbart bedre og mere værdigt liv hos de opdræt, vi anbefaler.”
En undersøgelse, som Analyse Danmark gennemførte for Dyrenes Beskyttelse i 2016, viste, at 67 pct. af danskerne synes, dyrevelfærd er vigtigt, når de køber fødevarer.
Æg, mælk og nye dyrevelfærdsprodukter
I 2015 kom æggene med på dyrevelfærdsvognen, og mærket fik sine første ægproducenter. I 2016 blev kredsen udvidet igen til også at inkludere mælk produceret under gode dyrevelfærdsforhold.
For Dyrenes Beskyttelse er mærkets vigtigste formål at fremme den gode dyrevelfærd i opdræt af produktionsdyr. Derfor kunne man på sigt også forestille sig, at andre non-food restprodukter, som eksempelvis læder, kunne komme med i mærkeordningen.
Nedenfor er den nuværende fordeling over producenter udspecificeret.