I 2017 fortsatte kampen for bedre dyrevelfærd og på en lang række områder skete der forbedringer.
850.000 danskere så kampagnen ”Burgrise – Nej Tak!” Dyrenes Beskyttelse fremlagde en række konkrete krav for at forbedre de 30 millioner grises forhold, blandt andet mere plads til grisene og indførsel af påbud om bedøvelse inden kastration. Kampagnen tiltrak sig stor mediebevågenhed og resulterede blandt andet i, at Miljø,- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen meldte ud, at kontrollen af halekuperinger er utilstrækkelig og at der kommer ny og skærpet kontrol af svinebesætninger i 2018.
Øget indsats mod hvalpefabrikker
Kampen mod hvalpefabrikker fortsatte også i 2017, hvor danmarkshistorien næststørste sag om hvalpefabrikker, Randerssagen, blev afsløret. Dyrenes Beskyttelse fremlagde efterfølgende en samlet hundepakke med ni forskellige punkter for at komme hvalpefabrikkerne til livs. Dette førte blandt andet til en styrket indsats med Fødevarestyrelsen Veterinærrejsehold, en øget indsats i politiet og en smileyordning for erhvervsmæssige hundeopdræt, kenneler og internater.
Farvel til buræg.
2017 blev året, hvor det sidste buræg blev solgt i Dansk Supermarkeds detailhandler. Buræg er derfor i den grad helt på vej ud af de danske supermarkeder og for første gang nogensinde blev der i efteråret 2017 produceret flere økologiske end konventionelle æg. Det hele begyndte med Dyrenes Beskyttelses Ægtivist-kampagne i 2013.
750.000 pip fra økokyllinger
2017 bød på mange gode nyheder for kyllingerne. Meyer droppede nemlig industrikyllinger. Mere end 25.000 daglige måltider er nu uden industrikyllinger, og det drejer sig om mellem 120 og 140 tons kyllinger om året. Producenten Rokkedahl Kylling omlagde en del af deres produktion fra slet ikke at have økologiske og fritgående kyllinger til i dag at have mere end 750.000.
Kanel til ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”.
I 2017 fyldte mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” 25 år og i dag producerer flere landmænd end nogensinde under mærket, nemlig mere end 400 landmænd. Mærket dækker over alt fra mejeriprodukter og til kød.
Fælles kamp samler europæerne.
Under overskriften ”Stop the trucks” har Dyrenes Beskyttelse sammen med 34 andre europæiske dyrevelfærdsorganisationer samlet underskrifter ind for at stoppe de lange dyretransporter. I efteråret 2017 kunne Eurogroup for Animals aflevere mere end 1.000.000 underskrifter fra borgere over hele Europa til Europa-Kommissionen.
Mange dyr i nye hjem
5778 dyr har fået trygge nye hjem gennem Dyrenes Beskyttelse internater. Det er næsten 16 dyr om dagen og drejer sig blandt andet om godt 4400 katte og mere end 600 hunde.