Adresse
Brande Internat
Sønderkærvej 11
Uhre
7330 Brande
Kontakt
Tel. 97 18 71 23
Telefontider: Man.-Fre. 8:00-9:30 og 10:00-16:00. Lør.+Søn. 9:00-13:00. Udenfor dette tidsrum, så indtal navn og tlf. nr., så vender vi tilbage.
Mail: Brande@dyrenesbeskyttelse.dk
Åbningstider
Vi har åben alle ugens 7 dage, også helligdage. Dog skal besøg altid være efter forudgående telefonisk aftale
OM INTERNATET
Den gamle gård er centrum i et naturskønt område med indhegnede græsarealer til smådyr, kattevolierer, friluftsgårde og en hundeskov med både tunnel og rapo, som giver rig mulighed for samvær mellem hunde og mennesker.
Desuden råder internatet over en dyrelægeklinik og 14 tønder land fuld af snørklede stier og oplevelser for nysgerrige snuder.
Internatet byder på syv hundeafsnit og ti katteafsnit, hvor alle dyr kan opholde sig trygt og lunt. På internatet observeres, vurderes og håndteres alle dyrene efter deres adfærd, udfordringer og sundhed.
Dagligdagen på internatet består af en blanding mellem arbejdet med internat- og pensionsdyrene samt rådgivning om konstruktiv håndtering af problemer og uhensigtsmæssig adfærd hos familiedyr.
Støt Brande Internat
Bliv fast internatstøtte eller giv en engangsdonation via sms:
Send SMS med teksten DYR100 til 1474 og donér 100 kr.
Send SMS med teksten DYR50 til 1474 og donér 50 kr.
Send SMS med teksten DYR150 til 1474 og donér 150 kr.
Eller Mobilepay valgfrit beløb til 576502
PRAKTISK INFO
Det koster penge at adoptere et dyr. Adoptionsprisen er med til at dække en del af internatets udgifter ved eksempelvis dyrlægebehandlinger, vaccinationer og daglig pleje.
Alle katte er sundhedsundersøgt, neutraliserede, vaccinerede, chippet, registrerede og loppe/orme behandlede før de forlader stedet.
Alle kaniner er, når de er gamle nok, neutraliserede, vaccinerede og chippet før de forlader stedet.
Alle hunde bliver sundhedsundersøgt, registreret, chippet, behandlet mod lopper og orm og vaccineret før de forlader stedet.
Adoption af dyr
Hund 4.300 kr.
1 kat 1.450 kr.
2 katte 2.200 kr.
3 katte 3.000 kr.
Kanin/marsvin - neutraliseret 1.200 kr.
Kaninpar - neutraliserede 1.900 kr.
Marsvinepar - neutraliserede 1.500 kr.
Fugle - varierende pris
Modtagelsesgebyr for indlevering af private dyr til videreformidling
Hund fra 1.000 kr.
Kat 750-1.650 kr.
Små familiedyr 750 kr.
Alle dyr vurderes individuelt på baggrund af bl.a. art, race, adfærd samt eventuelle sygdomme. Derfor kan der være variation i indleveringsgebyrerne fra gang til gang. Vi har stor forståelse for, at det at skille sig af med et kæledyr kan være en meget følsom sag, og derfor gennemgår vi altid processen grundigt sammen med dyrets familie. På den måde sikrer vi, at dyret kommer videre på bedst mulige vis.
Ved overdragelse af et dyr til Brande Internat, skal ejer selv meddele det register dyret er registreret i, at dyret skal omregistreres til:
Brande Internat, Sønderkærvej 11, 7330 Brande, tlf. 97187123 mail: brande@dyrenesbeskyttelse.dk
Sæt dig ind i dyrets behov
Hvis du planlægger at anskaffe dig et dyr, bør du sætte dig grundigt ind i dyrets behov og pasningskrav. På den måde får du de bedste muligheder for at tage stilling til om dyret, er det rette for dig, og om du kan tilbyde de rigtige forhold. Uanset dyreart forpligter ejerskab altid. Kæledyr kræver en specifik mængde tid, aktivering og opmærksomhed, som defineres efter deres naturlige behov.
- Sæt dig altid ind i levealder, inden du køber dyr
- Alle kæledyr kræver tid, aktivering og opmærksomhed
- Ejerskab kræver økonomi. Dyr koster penge hele livet
Dyr er aldrig gratis
Adoption og hold af kæledyr vil altid være forbundet med økonomiske udgifter. Ingen internatdyr er gratis, og udstyr, foder og regelmæssige dyrlægebesøg hviler altid på ejeren. Overvej derfor altid, om der er luft i budgettet, inden du føjer et nyt medlem til familien.
Plejefamilier
Vi har mange frivillige tilknyttet, som hjælper os i dagligdagen, men den opgave, vi har allermest brug for frivillige til, er opgaven som plejefamilie for internatets katte og killinger.
Plejefamilier træder til i travle perioder på internatet, hvor de giver en hånd med pleje og omsorg til dyr, som venter på en ny kærlig familie.
For at blive plejefamilie skal du kunne komme ud til internatet ved behov. Det kan være for at hente foder, kattegrus eller få tilset en unge, der måske ikke trives så godt. Eventuel dyrlægebesøg foregår også på internatet.
Som plejefamilie har du ingen ekstraudgifter ved dyrene. Du får alt, du skal bruge fra internatet, der samtidig fungerer som hotline, hvor du altid kan få hjælp, støtte og gode råd, hvis behovet opstår. Kommunikation mellem internater og plejer sker hovedsageligt over Facebook.
Hvis livet som familiepleje lyder som noget for dig, kan du sende en mail til brande@dyrenesbeskyttelse.dk eller ringe til Birgit og Kent på 97 18 71 23.
Træning og vejledning
Har du udfordringer med dit dyr, som du har her fra internatet, så tøv ikke med at kontakte os. Som uddannede familiedyrs- og adfærdsvejledere kan vi hjælpe med rigtig mange ting. Du må forvente, at vi i første omgang beder om dit telefonnummer, og så vil en vejleder ringe tilbage til dig.
Vil du forebygge dårlig ryg hos hunde, eller har du en ældre hund, der allerede har fået lidt ryg- eller hofteproblemer, så kan du træne dem i at benytte en planke til at komme op i en bilen, sofaen, sengen, eller hvad de nu skal "hoppe" for at komme til. Det er forholdsvis nem træning, og der skal kun bruges få hjælpemidler. Træn ikke for længe ad gangen, sørg for at hunden har fokus på dig, og sørg for at du har fokus på hunden. Gå ikke for hurtigt frem; fejler hunden, er det sikkert, fordi du er gået for hurtigt frem eller ikke er tydelig nok i din guidning. Brug masser af godbidder som belønning i det øjeblik, hvor hunden gør det rigtige. Straf ALDRIG hunden, hvis den gør noget forkert.
ET DEDIKERET TEAM
Brande Internat går også under navnet Mosegaardens Hunde- og Kattepension og ejes og drives af ægteparret Birgit og Kent Karlsen. Sammen har de drevet internat siden 1986. De mange års erfaring gør Brande Internat til et helt specielt sted, hvor god tid, engagement og faglighed sikrer alle dyr den bedste pleje og behandling.
Dagligdagens mange opgaver varetages i et samspil af Birgit og Kent og deres team af engagerede og dedikerede mennesker. De har alle en høj dyrefaglig indsigt, der drives af omsorg og forståelse for forholdet mellem dyr og mennesker.
Teamet rummer mange kompetencer. Flere har en baggrund i sygepleje, som dyrepasser, er adfærdsuddannet eller har anden relevant erfaring med dyr. De ansatte deltager regelmæssigt i relevante kurser, og flere er certificerede familiedyrs- og adfærdsvejledere.